Over ons

Onze aanpak

Onze aanpak

SalesSpot is al diverse jaren dé partner om organisaties op tijdelijke basis te helpen met sales ondersteuning. 

Deze tijdelijke ondersteuning hebben we ondergebracht in vier hoofdgroepen;

Deze hoofdgroepen zijn weer onderverdeeld in subgroepen waar je op de pagina’s zelf meer over kan lezen.

Daarnaast kan je ons inschakelen voor het oplossen van complexe commerciële vraagstukken of ter ondersteuning van je social media kanalen. Als specialist in tijdelijke sales kunnen wij snel schakelen, waardoor kwaliteit en snelheid hand in hand kunnen gaan

SalesSpot is dé strategische partner die jouw groei ambities realiseert. Dit doen wij door middel van onze eigen SalesSpot aanpak: de SPOTT-methode en de +1 filosofie!

SPOTT-methode

Wij gaan te werk door middel van onze SPOTT-methode. Lees hieronder wat elke letter inhoudt.

Situatie analyse:
Wij maken een situatieanalyse van jouw organisatie, je salesteam en jouw markt. Welke sterke punten zien wij en hoe vertaalt jouw salesteam dat vervolgens naar de markt?

Propositie aanscherping:
Welke propositie heeft je organisatie nu geformuleerd? Wij bepalen aan de hand van de situatieanalyse of deze nog wel up-to-date is. Samen scherpen wij de propositie aan, zodat deze goed aansluit op jouw organisatie en je doelgroep.

Ondernemende aanpak:
Met de kennis die wij hebben verzameld, wordt er een concreet plan van aanpak opgesteld. Dit plan wordt vervolgens in teamverband en in samenspraak uitgevoerd.

Talent ontwikkeling:
Samen met jouw team voeren wij het acquisitieplan uit. Daarbij zorgen we dat jouw mensen zich ontwikkelen. Na afloop van de samenwerking ben jij en zijn jouw teamleden beter geworden.

Turbo:
Wij helpen jouw organisatie met het versnellen en het opvolgen van de salesactiviteiten en het vergroten van de efficiency. SalesSpot is dé strategische partner voor elke organisatie. Wij gaan gas geven om jouw doelen te realiseren. Dit doen wij door middel van maand sessies, evaluaties, deadlines en een jaarplan! En dat allemaal in abonnementsvorm.  

+1 filosofie

In een succesvolle sales organisatie wordt doorlopend gestreefd naar meer en beter. Met onze +1 filosofie geven wij invulling aan deze ambitie, zodat ook jouw organisatie beter wordt en in staat is om meer te leveren.

Hybride sales

Hybride sales is niet meer weg te denken uit elke moderne organisatie. Om onze klanten te helpen met groeien, gebruiken wij onder andere hybride sales:

  • Interim combineren met vast

Voordat jij een nieuwe vaste medewerker hebt gevonden, is er heel wat tijd verstreken gegaan. Om deze tijd toch door te blijven groeien, vullen we de plek tijdelijk in met interim professional.

  • Marketing en sales

Combineer je marketing en sales tak en kom achter het beste van de twee werelden. Het is zonde om je te focussen op één discipline! Een voorbeeld: maak een aantrekkelijke campagne (marketing). De leads die hierop binnenkomen kan je gelijk bellen en navolgen en dat is sales.

  • Online en offline

De moderne klantreis gebeurd niet meer alleen online of offline, maar wordt tegenwoordig ook gecombineerd! De verschillende contactmomenten vinden zowel online als offline plaatst voordat de consument overgaat op een aankoop.

Meer weten over onze hybride aanpak? Verdiep je dan hier of lees ons blog.

SalesSpot werkt volgens de SalesSpot© methode.

Situatie analyse (organisatie en marktanalyse)

Propositie aanscherping (jouw sterke punten matchen met doelgroep)

Ondernemen (plan van aanpak opstellen en uitvoeren)

Turbo (een versnelling van de activiteiten en vergroten van efficiency)

Talentontwikkeling (verbetering van talent)

SalesSpot is kiezen voor een tijdelijke inzet met een langdurig resultaat!

Wij zorgen voor meer klanten en meer omzet.