Covebo Uitzendgroep kreeg bezoek van SalesSpot, iets met Zaaien en Oogsten…

mei 28, 2021

Hoe is het nu met…. 


Mark den Hartogh, teammanager bij Covebo.

Tijdens de corona lock down kreeg Covebo bezoek van SalesSpot. Iets met Zaaien en Oogsten…

“Hé Mark, hoe is het nou? Allemaal leuk en aardig dat gratis sales advies. Leuke blije foto ook. Maar wat heb je er nu écht aan gehad? Kon je concreet wat met de aanbevelingen van die gasten van Sales Spot?”

Mark: “De wereld stond in brand. Ook wij stelden onszelf de vraag: wat moeten we doen? Hoe gaan we hiermee om? Moeten we nieuwe klanten gaan benaderen? Onze dienstverlening uitbreiden naar bijvoorbeeld andere branches? De kern van het advies dat we kregen was eigenlijk heel simpel. ‘Doe waar je goed in bent. Richt je op je huidige klanten, geef ze extra aandacht en vergeet vooral niet de klanten die je al een tijdje niet gesproken hebt.”

‘Hoe is het met je?’ Ik heb gewoon de telefoon gepakt en ben eens wat klanten en oud-klanten gaan bellen. Al vrij snel kreeg ik als antwoord: ‘jij belt zeker voor personeel?’ Nee hoor, ik wil gewoon weten hoe het met je gaat. Niets meer en niets minder. Hier volgden hele interessante gesprekken uit. Het resultaat was dat we een sterkere positie bij onze klanten kregen en ook weer in contact kwamen met oude klanten.

En we deden meer. Ons hoofdkantoor, waar o.a. juristen zitten, stelden we beschikbaar voor klanten die met vragen zaten. Iedereen kon hier gratis advies krijgen, bijvoorbeeld over de NOW regeling. Dit werd enorm gewaardeerd. Al met al heeft het ons nog niet tientallen nieuwe klanten opgeleverd, maar we hebben wel goodwill gekweekt en veel positieve reacties gehad. De toegevoegde waarde van nu, zal hopelijk in de toekomst wat opleveren. Iets met zaaien en oogsten…

Het leek zo simpel, ‘doe waar je goed in bent’. Maar achteraf gezien was dit wel het juiste advies dat we van SalesSpot kregen. Dus of we er écht iets aan gehad hebben? Ja, dat denk ik zeker!

 

 

 

#sales #corona #zaaienisoogsten
Mark den Hartogh Martijn Plantinga Steef van den Berg Herman van Hunnik

;