Wij zijn al lange tijd fan van netwerkclubs. In deze klantcase komt dat maar al te goed naar voren. Wij werden namelijk benaderd door FlexFitters via een aanbeveling van iemand uit de netwerkclub waar wij lid van waren. Wat het vraagstuk was? Er werd aan ons gevraagd om een objectieve analyse te maken van de huidige organisatie en situatie bij FlexFitters. Waar nodig mochten wij ook aanpassingen doen en veranderingen inbrengen. 

Flexfitters

FlexFitters is een bedrijf uit Bunschoten en is gespecialiseerd in het matchen van persooneel in de automotive branche. Voornamelijk tijdens de bandenwisselperiode!

Kenmerkend voor de organisatie was de effectiviteit, ‘het snel handelen’ en de korte lijntjes. Gepositioneerd als ‘de bandenspecialist van Nederland’ zorgt Flexfitters voor extra werknemers in de drukke bandenwisselperiodes, maart-mei en oktober-december. Tijdens deze periode is het erg druk in de autogarages en hebben veel bedrijven dan ook behoefte aan extra bandenmonteurs. Door het grote netwerk van FlexFitters koppelen zij de bandenmonteurs aan de organisaties door heel Nederland.

Op het moment dat wij in de organisatie kwamen, bestonden zij 10 jaar. Tot 2017 werd jaarlijks ongeveer dezelfde omzet behaald met dezelfde mensen en dezelfde commerciële uitingen. En dat moest natuurlijk beter kunnen!

Interim sales zorgde voor het beste jaar ooit!

Stilstand is achteruitgang, dus het was belangrijk dat de omzet ging stijgen. Maar hoe verander je dit? Spoiler: dit hebben wij gedaan door het neerzetten van een nieuw team.

Een frisse wind en een nieuwe aftrap moesten er voor zorgen dat de omzet ging stijgen. De huidige processen, mensen en (sales) activiteiten werden onder de loep genomen. Het gevolg hiervan was dat er positieve en minder positieve veranderingen werden doorgevoerd.

We hebben een ideaal organisatieprofiel uitgetekend, zodat FlexFitters van daaruit nieuwe mensen konden gaan aannemen.

Nieuwe mensen moesten worden ingewerkt, dat kost tijd. Maar zij zorgden ook voor nieuwe energie en nieuwe ideeën. Daarnaast kwamen er nieuwe afdelingen bij.

We hebben ook de erkenning voor (SBB) stagebedrijf geïntroduceerd. Twee jonge sales studenten kwamen meedraaien en bleven na hun stage hangen als vaste medewerkers.

Onze Interim Sales werkte. Het werd het beste jaar ooit!

De aanpak en de verandering werkte! Het (wissel)jaar 2018-2019 werd het beste jaar ooit! Na onze sales ondersteuning adviseren we FlexFitters nog steeds met coaching, social selling en om de processen te waarborgen en up-to-date te houden. Nog steeds zijn ze ook nog flink aan het groeien en hebben ze een mooi team om hun heen weten te verzamelen.