Sales coachen

Haal meer uit je bestaande sales

Het belang van goede sales

Sales is noodzakelijk om je organisatie draaiende te houden, in welke branche jij je ook bevindt. Het is duidelijk dat je zonder verkopen niet ver komt. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je alles uit je sales haalt? Om dat te bereiken heb je soms sales ondersteunig en support nodig.

Sales houdt zich bezig met de directe verkoop en is onderverdeeld in verschillende onderdelen. Zo kun je kijken naar sales transformatie, acquisitie of zelfs coaching om de sales van jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Elk type sales heeft zijn eigen specificaties en het is belangrijk om te ondervinden welke het beste bij de organisatie past en of je sales ondersteuning nodig hebt.

Het doel van sales is om de klant te overtuigen dat de geboden oplossing voorziet in de behoefte van de klant. Door er daarnaast ook voor te zorgen dat de aftersales goed verloopt, kan er een relatie ontstaan met de klant. Hoe beter de relatie, hoe vaker de klant zal terugkeren! Samen met jou gaan wij kijken hoe jij nog meer kan halen uit je sales strategie. Wij bieden sales ondersteuning en support aan waar jij dat nodig hebt!

Bij SalesSpot verdelen wij sales ondersteuning en support in de volgende categorieën:

SalesSpot sales coaching

Sales coaching

Werk je hard aan je sales doelen maar behaal je maar niet het gewenste resultaat? Of loop je vast en weet je even niet meer hoe je verder moet? Dan kan natuurlijk gebeuren en is heel normaal. Maar wij snappen dat dit een erg vervelende situatie is. Daarom hebben wij de SalesSpot sales coaching in het leven geroepen.

Afbeelding leadopvolging

Leadopvolging

Het binnenhalen van leads is natuurlijk geweldig, maar het werk is dan nog niet helemaal klaar. De opvolging is minstens zo belangrijk. Wij hebben in ons eigen netwerk gemerkt dat het opvolgen van nieuwe en potentiële leads iets is waar veel ondernemers nauwelijks tijd voor hebben. Dit is natuurlijk hartstikke zonde. Als je deze leads niet opvolgt, laat je de een na de andere omzetkans liggen.

 

SalesSpot salestransformatie

Sales transformatie

De wereld blijft veranderen en het is belangrijk dat je organisatie met de veranderingen meegroeit. Wij zien nog vaak dat veel bedrijven het volhouden om sales op de traditionele manier te doen. Een verkoper gaat langs bij de klant om zo van alles over het product te vertellen. Maar is dit nog wel de meest productieve en effectieve manier?

 

SalesSpot training

Trainingen

Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk. Hetzelfde geldt voor het leren van nieuwe technieken en werkzaamheden. Daarom bieden wij sales trainingen aan die ervoor zorgen dat jouw werknemers of misschien jijzelf wel op de hoogte blijft van de laatste sales trends.

 

Afbeelding leadopvolging

Telefonische acquisitie

Nieuwe klanten binnenhalen is voor elke organisatie van levensbelang. Zonder nieuwe klanten realiseer je minder verkopen en dit zorgt ervoor dat de omzet niet snel toeneemt. Het is natuurlijk belangrijk gebruik te blijven maken van je netwerk, social media en marketing. Naast deze onderdelen kun je ook gebruik maken van telefonische acquisitie.

 

SalesSpot is

Gericht op de juiste match

Wij vinden het niet alleen belangrijk dat de interim sales professional resultaat boekt. Voor ons is het verzorgen van de juiste match net zo belangrijk:

• wat heeft de organisatie nodig?
• wie past het beste waar?
• met welke kwaliteiten en competenties is de organisatie het meest verzekerd van resultaat?

Onze interim sales professionals voelen zich (mede) verantwoordelijk van het proces tot het resultaat bereikt is. Ze overtreffen daarbij graag de verwachtingen.    

Referenties

SPOT - methode©

Situatie

Propositie

Optimalisatie

Transitie