lead opvolging

snelle opvolging van leads

Succes vereist

Aandacht voor leads

Organisaties denken vaak dat ze de enige zijn waarbij de opvolging van online en/of offline leads beter kan. Dat is zeker niet het geval! De opvolging van leads blijft voor veel organisaties een lastig te managen proces.

De kans op succes is klein. Leads komen vaak van alle kanten (uit eigen koker en uit verschillende online verkoopportalen). Dat vraagt voor een blijvende focus op alle richtingen waar de leads vandaan komen. Dat kost tijd en aandacht. Gevolg: de kans op conversie keldert met het uur dat langer nodig is om te reageren. Zeker bij leads buiten openingstijden.

Het is erg belangrijk om een lead de aandacht te geven. Mede door het online geweld zijn de bezoeken aan een vestiging van een organisatie de laatste 10 jaar met circa 75% gereduceerd! Een goede opvolging van leads bevordert het aantal langdurende contacten en verhoogt de omzet.

SalesSpot is

Ervaring en succes

Voor een grote franchise keten hebben wij de conversie verhoogd van 36% naar 76% door de leads binnen één uur terug te bellen! Door onze service geen leads = geen kosten, kan het voor jou als klant alleen maar wat opleveren!

Referenties

sales transformatie
leadsopvolging
interim sales
acquisitie
;