Interim sales; een term waar je bij ons op de website veel in aanraking mee kan komen. Een term die al langer in het bedrijfsleven rondspookt, maar die toch voor veel bedrijven en ondernemers nog steeds als nietszeggend wordt ervaren. Want wat is interim sales precies en waarom is het zo’n toegevoegde waarde voor verschillende ondernemers? Dat is belangrijk om te weten, voordat we beginnen aan de klantcase. Interim sales is niets anders dan een tijdelijke kracht. Vaak worden interimmers ingezet voor hogere functies, als iemand is weggevallen of er nieuwe inzichten nodig zijn. Wij hebben al verschillende blogs geschreven over de voordelen hiervan. Deze kan je hier vinden. Super leerzaam natuurlijk die blogs, maar het is nog leuker om te lezen over succesvolle interim sales cases. Vandaar dat wij weer een leuke klantcase met jullie mogen delen, namelijk van Meditation Moments!

Meditation Moments creëert rust in je hoofd

Meditation Moments is in 2018 opgericht en in vier jaar tijd is de start-up uitgegroeid tot een succesvolle onderneming. Met hun Meditation Moments app helpen zij hun gebruikers met het creëren van meer rust in hun hoofd. Meer dan 300 meditaties, muziektracks, programma’s, luisterboeken, slaapverhalen, yoga en flow helpen ze daarbij. De afgelopen jaren hebben ze al meer dan 1 miljoen mensen geholpen om minder stress te ervaren, beter te slapen en positiever te denken. Hun missie is dan ook om 100 miljoen mensen een dagelijks momentje rust te laten ervaren.  

Wat ons betreft een super mooie missie en een super mooi product. Toch hadden zij nog wat interim sales ondersteuning nodig, iets waar wij bij mochten helpen! Het vraagstuk lag op het gebied van het herstructureren van de sales en support afdeling en met het implementeren van een nieuwe verkoop strategie. Zelf missen zij de ervaring en expertise in dat vakgebied, dus moest er iemand komen die wel kennis van zaken had. Toch ging de keuze niet naar het vast in dienst nemen van nieuwe medewerkers. De oplossing: interim sales!

Interim sales helpt met het behalen van resultaat

De vraag was duidelijk, nu nog de kwestie om de juiste interim sales manager aan de opdrachtgever te koppelen. Door ons grote netwerk, hadden wij heel snel de perfecte match gemaakt. De desbetreffende interim sales professional had jarenlange ervaring als sales manager en business developer, hij kon gelijk aan de slag. Echter bleek de volgende opdracht niet alles te zijn: de sales en support afdeling moest geherstructureerd worden en er moest een nieuwe sales strategie geïmplementeerd worden. Wat daar nog meer bij kwam kijken, is het in kaart brengen van de verschillende verkoop processen van de organisatie. Het is belangrijk om te weten hoe alles binnen het bedrijf is ingericht, wij maken als het ware eerst een blauwdruk van de organisatie.

De salesprocessen moesten eerst worden geschreven en gewaarborgd in scripts en protocollen. Samen met de eigenaar van Meditation Moments zijn wij bezig geweest om de visie die hij heeft op de markt, te vertalen naar een concreet verkoop plan. Wij kregen tijdens dit proces alle ruimte en het vertrouwen om met het vraagstuk aan de slag te gaan. Dit is voor ons super belangrijk, want zo kunnen wij met een objectieve blik aan de slag. Zo voorkwamen wij dat we teveel werden beïnvloed door de mening van de andere betrokkenen. 

Naast het herschrijven van de verkoop processen, houden wij ons ook bezig met het opleiden, begeleiden en coachen van zowel de sales als de sales support afdeling. Zo maken wij onszelf op de lange termijn overbodig en de tijdelijkheid van interim sales te blijven waarborgen. 

Resultaat: wij werden overbodig

Op dit moment is de samenwerking en de opdracht nog niet afgerond. Een gericht resultaat kunnen we dus nog niet met jullie delen. Het doel is dat wij overbodig worden en dat Meditation Moments zonder ons verder kan groeien. Het verkoopplan is dan geschreven en de eigenaar ontfermt zich weer over de dagelijkse management taken. Helemaal loslaten zullen we het dan nog niet. Na een aantal maanden zullen wij dan terugkomen om te kijken hoe het gaat. Op dat moment optimaliseren we ook hoe de huidige situatie aansluit op het vooropgestelde plan. Eventueel bieden wij dan nog ondersteuning om wat zaken te fine tunen.

Heb jij ook een vraagstuk waar je niet uitkomt? Of wil je groeien en mis je de expertise? Wij hebben altijd de perfecte interim sales professional voor jou! Wij zorgen ervoor dat we altijd een perfecte match regelen, zodat er ook daadwerkelijk mooie resultaten behaald zullen worden. Vraag snel een gratis telefoongesprek aan en wie weet ga jij Meditation Moments wel achterna!