Als bedrijfseigenaar of manager is het essentieel om te investeren in de groei van je bedrijf. Als een gedacht aan interim sales? Een belangrijk aspect hiervan is het optimaliseren van je verkoopproces en het verbeteren van je verkoopprestaties. Want stilstand, dat is achteruit. Groei dat is wat je als eigenaar of manager wilt voor het bedrijf. Dus waarom zou je hier niet in investeren?

Om dit te bereiken, moet je onder andere beslissen tussen het inhuren van een vaste salesmedewerker of het werken met een interim sales professional. In dit blog bespreken we de voordelen van interim sales boven een vaste salesmedewerker en waarom het een slimme keuze kan zijn voor jouw bedrijf.

 

Expertise en ervaring

Een van de belangrijkste voordelen van interim sales is de expertise en ervaring die de professional met zich meebrengt. Interim sales professionals hebben vaak een schat aan ervaring in verschillende industrieën en verkoopgebieden. Deze ervaring nemen ze vervolgens mee naar jouw bedrijf, waar ze dit weer kunnen delen met je vaste medewerkers.

Ze zijn getraind om snel en efficiënt te werken, en hebben vaak kennis van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de verkoop branche. Als je een professional inhuurt, krijg je de expertise en ervaring die je nodig hebt om je verkoopprestaties te verbeteren.

Ga je voor een vaste medewerker? Dan is de kans groot dat deze persoon een langere periode bij hetzelfde bedrijf heeft gewerkt. Vaak hebben ze maar ervaring gedaan bij een drietal bedrijven en zit hun kennis dus ook veelal in diezelfde branche. Terwijl het soms ook wel handig kan zijn om iets even vanuit een ander perspectief te bekijken. Want waarom zou je alles op dezelfde manier blijven doen?

Flexibiliteit

Een ander groot voordeel is flexibiliteit. Als bedrijfseigenaar of manager weet je dat de verschillende behoeften van je bedrijf kunnen veranderen, en soms kunnen deze veranderingen snel plaatsvinden. Je wilt dus zo soepel mogelijk met deze veranderingen om kunnen gaan.

Het inhuren van een vaste salesmedewerker betekent dat je vastzit aan een contract en vaste uren, waardoor het moeilijk kan zijn om te reageren op veranderingen. Heb je juist nog meer mensen nodig? Ook dan is het inhuren van een vaste medewerker niet altijd de oplossing. Het kan vaak maanden duren voordat je de geschikte persoon hebt gevonden en ze gaan meedragen aan de omzet van jouw bedrijf.

Interim sales professionals kunnen worden ingehuurd voor een bepaalde periode of een specifiek project, waardoor je de flexibiliteit hebt om aan te passen aan de behoeften van je bedrijf. Heb je ze niet meer nodig? Dan laat je ze dus gemakkelijk gaan. Extra handjes nodig? Het kost veel minder tijd om de geschikte interim sales professional te vinden. Daarnaast dragen ze vrijwel direct bij aan jouw omzet, omdat ze zoveel ervaring met zich meebrengen.

Interim sales is kostenbesparend

Een ander voordeel is dat het vaak effectiever is dan het inhuren van een vaste sales medewerker.

Deze professionals rekenen meestal alleen een vast bedrag voor hun diensten, terwijl vaste sales medewerkers vaak salaris, voordelen en andere kosten met zich meebrengen. Daarnaast zit je bij een interim sales professional nergens aan vast en kan je ze gemakkelijk laten gaan, als je ze niet meer nodig hebt.

Als je alleen tijdelijke of seizoensgebonden verkoopondersteuning nodig hebt, kan het inhuren van een interim sales professional je veel geld en tijd besparen.

 

Snellere resultaten

Deze professionals zijn vaak in staat om sneller resultaten te leveren dan vaste sales medewerkers. Dit komt omdat interim sales professionals zich specifiek richten op het verbeteren van je verkoopprestaties en het behalen van specifieke doelen. Ook hebben ze al veel ervaring kunnen op doen bij andere bedrijven. Ervaring die ze maar al te graag meenemen naar jouw organisatie.

De professionals hebben vaak een duidelijk plan van aanpak en kunnen snel handelen om je verkoopprestaties te verbeteren. Als je snel resultaten wilt behalen, dan is het inhuren van een interim sales professional de beste keuze.

Minder training nodig

Als je een vaste salesmedewerker inhuurt, moet je ze vaak trainen en ontwikkelen om ervoor te zorgen dat ze de vaardigheden hebben die ze nodig hebben om je verkoopprestaties te verbeteren. Dit kan veel tijd en geld kosten.

Met interim sales professionals is dit niet nodig. Interim salesprofessionals hebben meestal al de ervaring en kennis die nodig zijn om snel en effectief te werken.

Dit betekent dat er minder training nodig is en je kunt profiteren van hun expertise vanaf het moment dat ze bij jouw bedrijf beginnen.

Een frisse blik

Interim sales professionals kunnen ook een frisse blik werpen op je verkoopproces en je bedrijf als geheel. Ze hebben vaak ervaring in verschillende industrieën en kunnen nieuwe perspectieven en ideeën bieden die je verkoopprestaties kunnen verbeteren. 

Het kan gemakkelijk zijn om vast te komen te zitten in een bepaalde manier van werken, en een interim sales professional kan helpen om dit te doorbreken en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Is de manier waarop je nu te werk gaat wel de meest efficiënte? Of doe je dit alleen zo, omdat je dit altijd al zo hebt gedaan? Een interim professional helpt je met het doorbreken van die patronen en het aangaan van een nieuwe manier van werken.

Conclusie

Als bedrijfseigenaar of manager heb je verschillende opties als het gaat om het inhuren van verkoopmedewerkers. Een vaste salesmedewerker kan een goede keuze zijn als je op zoek bent naar iemand die zich volledig zal richten op de verkoopprestaties van je bedrijf op lange termijn.

Maar als je op zoek bent naar meer flexibiliteit, expertise, snelle resultaten, kostenbesparingen en een frisse blik, dan is interim sales een slimme investering voor jouw bedrijf.

Door samen te werken met een interim sales professional, kun je snel en efficiënt je verkoopprestaties verbeteren en je bedrijf laten groeien zonder langdurige verplichtingen of hoge kosten.

Dus als je wilt investeren in de groei van je bedrijf, overweeg dan zeker om samen te werken met een interim sales professional. Meer weten? Neem dan contact met ons op!