De online wereld. Iets waar je niet meer omheen kan in de huidige samenleving. Echter is het ook een onderwerp waar veel bedrijven en ondernemers nog hele grote stappen in kunnen zetten. Want hoe goed ben jij online vindbaar? Weet je wie je klanten zijn en zien jouw klanten je ook voorbij komen op de social media kanalen? Of hoe gebruiksvriendelijk is je website? Niet alleen voor je bezoekers, maar ook voor zoekmachines. Onderwerpen die allemaal te maken hebben met online sales. Van social media, naar website teksten, advertenties en weer terug. Online sales is een van de disciplines die wij al lang beoefenen binnen SalesSpot. Zo ook bij Vleugel Vloeren!

Vleugel Vloeren, meer dan alleen vloeren

Vleugel Vloeren, gevestigd in Renswoude, is een bedrijf dat; je raadt het waarschijnlijk al: vloeren verkoopt. Denk hierbij aan de mooiste visgraat vloeren, tapijttegels van de hoogste kwaliteit en alles wat je zo gek niet kan bedenken. Maar dat niet alleen! Hun showroom is ook gevuld met verschillende soorten raamdecoratie en meubels. Daarnaast kan je terecht met vragen over onderhoud, vloerverwarming en zelfs voor styling advies ben je bij Vleugel Vloeren aan het juiste adres. 

Je hoort het al, een bedrijf met veel mooie producten. Genoeg content voor social media, de kanalen zullen wel vol staan! Niets bleek minder waar. Social media was wel aangemaakt, maar echt wat delen, dat begon een beetje in de vergetelheid te raken. Vol enthousiasme werd er bijna elke week wat gepost. Na een tijdje merkte de medewerkers dat het enthousiasme verdween, het begon te voelen als een moetje en elke keer aan het einde van de vrijdag dachten ze: “Shit weer niets gepost”. Een keer is niet erg, maar als dit structureel wordt, dan ga je dus nooit meer wat delen. Dat is zonde, want als je actief bent op social media, zal je doelgroep je vaker zien en kan je ze op de hoogte houden van de laatste trends en ontwikkelingen. Daarnaast geef je ze een inkijkje in je bedrijf. Voor veel mensen wordt dat een steeds belangrijker element als ze moeten kiezen bij wie ze producten en/of diensten gaan afnemen. Online sales is dus super belangrijk.

Start met social selling

Vleugel Vloeren had een stok achter de deur nodig. Iemand die ze hielp weer consistent te gaan posten en op die manier weer een breder publiek aan te spreken. Sinds 2021 is Demi toegevoegd aan het SalesSpot team. Zij helpt bedrijven en ondernemers beter online zichtbaar te zijn. Precies wat Vleugel Vloeren nodig had. Na een kennismaking en het uitspreken van de wensen konden we bijna direct aan de slag. Wij begonnen met het rechttrekken van de social media kanalen en Google mijn Bedrijf. Klopt alle informatie nog? Staan de logo’s goed? Zijn er achtergrond banners en kloppen de linkjes? Kleine dingen die belangrijk zijn om goed in te richten. Vervolgens begonnen wij met het maken van een content kalender en een huisstijl voor de social media berichten.

De wonderen van een contentkalender

We wilden rustig beginnen met de online sales activiteiten. Daarom is er besloten om één keer in de week een bericht te posten op social media. Omdat we wilden voorkomen dat deze werkzaamheden weer laag op de prioriteitenlijst belanden en ze werden vergeten, maakten wij een content kalender. Elke maand komt Demi langs in de showroom en worden er onderwerpen bedacht voor de aankomende maand. Denk hierbij aan bedrijfsupdates, afgeronde projecten of nieuwe producten. Gelijk tijdens de meeting wordt het beeldmateriaal gedeeld en volgt er kort wat input. Vaak nog in dezelfde week maken wij de berichten op, waarna deze weer naar Vleugel Vloeren gestuurd worden. Nadat de berichten zijn goedgekeurd, plannen wij ze in. Zo lopen ze automatisch door gedurende de hele maand en zal er dus nooit een post worden vergeten of overgeslagen. 

De samenwerking met Vleugel Vloeren is al gestart in 2022. Nu na twee jaar bereiden wij deze uit met het maken van video’s. Op deze manier willen wij de doelgroep van Vleugel Vloeren nog meer aanspreken met informatieve content. Video’s doen het goed op de social media kanalen. Er vindt zelfs bijna een shift plaats naar video first content. Meer hierover weten? Hier gaan wij ook binnenkort een blog over schrijven.

Denk je nu bij jezelf, ik kan ook wel wat actiever zijn op de social media kanalen en wat meer doen met online sales. Wellicht kunnen wij je helpen. Of je nu behoefte hebt aan een simpele stok achter de deur, volledige ondersteuning of een eenmalige training, bij ons kan het allemaal! Wij helpen je beter online zichtbaar te zijn, zodat jouw klanten je (nog) beter weten te vinden. Meer weten: Demi vertelt je graag over alle mogelijkheden en kansen van deze digitale wereld.