Als bedrijf is het belangrijk om te blijven groeien en je doelen te behalen. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk kan blijven groeien en dat je het maximale uit je organisatie blijft halen? In veel gevallen kan interim sales je helpen. Niet alleen als medewerkers zijn komen te vervallen, je te maken hebt gekregen met reorganisatie maar ook als je merkt dat je verkoopprestaties achterblijven en je doelstellingen vastlopen. Veel bedrijven gaan gelijk op zoek naar vaste krachten, maar waarom zou je interim sales niet een kans geven? In dit blog vertellen wij jou wat jij van een interim sales manager kan verwachten en waarom dit zo maar de juiste keuze voor jouw organisatie en situatie kan zijn. 

 

 

Interim sales professionals verhogen de efficiëntie

Het zal je wellicht niets verbazen: hoe langer je ergens werkt, hoe minder groot de kans is dat je werkwijze verandert. Je doet nu eenmaal al iets heel erg lang en dit is altijd goed gegaan, waarom zou je veranderen? Een interim sales professional kan hier verandering in brengen. Hij of zij stapt helemaal nieuw en geheel objectief de organisatie binnen. Niets geen vaste routines, maar een blank vel papier die met een frisse blik naar de organisatie en de werkwijze kan kijken.

Een interim sales manager heeft veel ervaring opgedaan bij veel verschillende bedrijven. En veel verschillende bedrijven, betekent ook veel verschillende soorten werkwijze. De een nog efficiënter dan de ander. Met deze kennis kan de interim sales manager van buitenaf naar jullie werkwijze kijken. Is dit wel de meest efficiënte manier, wat kan er nog meer gebeuren en hoe zorgen we ervoor dat de meest efficiënte werkwijze ontwikkeld kan worden? Samen met jou en je medewerkers zorgt de interim sales professional ervoor dat de werkwijze nog beter wordt. Meer efficiëntie betekent op de lange termijn ook dat de doelen beter behaald kunnen worden, de kosten dalen en de winst kan stijgen. En dat is natuurlijk wat elk bedrijf wilt.

 

Geen verloren tijd, maar gelijk resultaat

Is er een medewerker komen te vervallen of groei je zo hard dat je nieuwe mensen nodig hebt om je doelen te behalen? Ook dan kan een interim sales professional de juiste keuze zijn. Voordat je de open plek hebt ingevuld en deze persoon ook daadwerkelijk gaat bijdragen aan de doelen en de winst van je onderneming, ben je snel al wat maanden verder. Daarnaast kost het veel tijd voordat je de juiste match gemaakt hebt. Denk aan het schrijven van een vacaturetekst, wachten op reacties en het houden van sollicitatiegesprekken. Als je iemand hebt aangenomen, dan begint de inwerkperiode pas. Het kan dan nog zo zijn dat dit toch niet de juiste match bleek te zijn. Tijd die je kwijt bent en niet hebt kunnen besteden aan het verhogen van je winst en het behalen van je doelen. En dat vinden wij bij SalesSpot zonde!

Waarom deze tijd aan je voorbij laten gaan, als je voor deze periode ook kan kiezen voor een interim sales professional? De interim salesmanager is gewend om vaak voor kortere periodes bij bedrijven te werken. Dit vergt aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Kenmerken die je van een interim sales medewerker kan verwachten. Door deze kenmerken is de inwerkperiode enorm ingekort of soms zelfs weggenomen. De interim sales professional kan in de meeste gevallen direct van start. Zo kan jij je focussen op het vinden van een geschikte vaste medewerker, zonder dat je je doelen hoeft te pauzeren.

 

De expertise die jij voor deze periode nodig hebt

Zit jij midden in een reoganisatie? Wil jij een nieuwe markt aanboren of een nieuw product introduceren? Ook dan kan een interim sales professional goed van pas komen. Het is zonde om een nieuwe medewerker vast in dienst te nemen, je weet namelijk nooit van tevoren hoe dit project gaat lopen. Een interim sales medewerker neem je aan voor tijdelijke klussen. Is het project afgerond of heb je geen ondersteuning meer nodig? Dan is het makkelijk om de interim sales professional weer te laten gaan. Maar dat niet alleen! Interim sales managers hebben veel expertise, omdat ze al veel verschillende opdrachten hebben gedaan en ze zich vaak specialiseren op een vakgebied. Op deze manier blijven ze up-to-date over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Jij kan dus de ervaring en expertise verwachten die jij op dat moment nodig hebt.

 

Het maken van de juiste match

Om succesvol gebruik te maken van interim sales is het belangrijk dat de juiste match wordt gemaakt tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Elk bedrijf is anders en elke interim sales professional is ook anders. Om ervoor te zorgen dat jij de geschikte persoon voor de opdracht krijgt, hebben wij een groot aantal interim professionals in ons netwerk. Op deze manier matchen wij de juiste persoon aan jullie vraagstuk en kunnen we een succes gaan maken van deze samenwerking!

Kun jij wel wat hulp gebruiken met het maken van de juiste match? Onze werving en selectie specialist gaat graag met jullie in gesprek. Want met de juiste match kun jij echt alle voordelen van interim sales ervaren.

Behoefte aan tijdelijke sales of marketing ondersteuning

Als bedrijfseigenaar heb je verschillende opties als het gaat om het aannemen van verschillende professionals. Heb jij behoefte aan iemand voor de lange termijn? Dan is het aanstellen van een vaste medewerker de juiste keuze. Heb jij vraagstukken die echt niet kunnen wachten of die tijdelijk zijn van aard? Dan kun je het beste kiezen voor een interim sales professional.

Een samenwerking waarmee je een frisse blik, veel expertise, flexibiliteit en efficiëntie kan verwachten. Ben je zo tevreden over de interim sales professional en wil je hem na de interimperiode liever niet kwijt? Wellicht kun je van de interimmer wel een vaste medewerker maken en kan je nog langer genieten van alle voordelen.

Wil jij jouw sales naar een hoger niveau tillen? Vraag dan nu een gratis telefoongesprek aan en wij kijken waar jij in kan groeien. Is interim sales de juiste keuze voor jouw organisatie? Dan helpen wij jou met het maken van de beste match. Zodat beide partijen kunnen genieten van een succesvolle samenwerking.