Van 35% naar 75% conversie📈

SalesSpot werkt voor een breed scala aan B2B bedrijven om hen met hun salesprocessen te ondersteunen. Vaak doen we vergelijkbare werkzaamheden voor klanten, maar toch is iedere klant weer uniek. Dat maakt ons vak ook zo mooi. Om jullie een inkijkje te geven in verschillende samenwerkingen en onze werkwijze delen we regelmatig een klantcase. Want wist je dat wij conversie kunnen laten groeien van 35% naar 75%? Charlotte Pouwels, Albert den Herder en Frank Slabbers vertellen je er graag meer over!

 

De opdracht

In 2018 kwamen Charlotte, Albert en Frank naar ons toe met de vraag of wij ook aan leadopvolging deden. De beddenzaken hadden alle drie een nieuwe dienst, die zij aan de man wilden brengen. De website werd aangepast en er werden campagnes voor opgesteld. Maar nu? De vestigingen zelf waren druk en hadden geen tijd om alle enthousiaste leads op te pakken. Het bellen van een lead na een week is niet relevant, maar helemaal niets met de leads doen is zonde. 

En daar kwamen wij in beeld!

 

De samenwerking met SalesSpot

Een samenwerking met SalesSpot ga je aan omdat je iets uit handen wilt geven of zelf de kennis niet hebt. In dit geval het transformeren van leads naar hoogwaardige afspraken. Topslapen Elst, Topslapen Arnhem, Beddenspecialist Den Herder en Beddenspecialist Sleepwell gingen graag met ons in zee.

De reden die geven ze zelf:

Charlotte (Topslapen): “Je hebt er geen omkijken naar, Als onderneemster heb je al zoveel te doen en vergeet je snel de lead na te bellen. Het is perfect dat een bedrijf als SalesSpot dit voor je doet.”

Albert (Den Herder): “Bij binnenkomst moet een lead z.s.m. opgevolgd worden. SalesSpot is in staat dit 6 dagen per week te doen, zelf ben ik daar te druk voor.”

Frank (Sleepwell): “Wij hadden zelf geen tijd om de leads op te pakken. Hoe meer leads er werden opgepakt, hoe meer klanten er werden uitgehaald. Die taak besteedde wij dus liever uit naar een partij die hier wel de tijd en de kennis voor had.”

 

 

Topslapen klantcase

En nu aan het werk!

Vol goede moed en met frisse energie starten wij met het bellen van de binnenkomende leads. Elke lead die binnenkomt, bellen wij binnen 2 uur. Daarnaast bellen wij leads minimaal 4 keer en dat zes dagen in de week. Maandag tot en met vrijdag bellen wij van 09:00 uur tot 21:00 uur. Op zaterdag is dit van 10:00 uur tot 15:00 uur. Op deze manier vergroten wij de kans dat wij de lead ook daadwerkelijk aan de telefoon krijgen.  

Het is voor ons natuurlijk super interessant om te horen hoe de samenwerking is bevallen. We konden het dus ook niet laten om dit aan de eigenaren van de vestigingen te vragen!

Charlotte (Topslapen): “SalesSpot is een heel fijn en accuraat bedrijf. Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren.”

Albert (Den Herder): “Wij hebben de samenwerking als zeer prettig, maar ook professioneel ervaren.”

Frank (Sleepwell): “De samenwerking is altijd erg goed geweest en het contact tijdens de samenwerking hebben wij ook altijd als zeer positief ervaren.”

 

Verwachtingen

Als je een nieuwe samenwerking aangaat creëer je vaak, meestal onbewust, verwachtingen. Dat is niet gek, want je wilt natuurlijk dat de samenwerking die je aangaat ook echt succesvol is. De verwachtingen wisten wij van te voren niet en wij gingen vol goede moed aan het werk. Toen wij naar de vooropgestelde verwachtingen vroegen en of wij hieraan voldaan hadden, kregen wij het volgende antwoord:

Charlotte (Topslapen): “We hadden geen specifieke verwachtingen, maar de samenwerking verliep goed en soepel. Ook kregen we regelmatig een goede terugkoppeling.”

Albert (Den Herder): “Wij hanteren altijd bepaalde criteria om doelstellingen te meten. Zo ook hier. SalesSpot heeft ten alle tijden hieraan voldaan.”

 

De samenwerking hebben wij als erg succesvol ervaren en samen hebben wij geholpen om honderden mensen aan goed en gericht beddenadvies te voorzien. Dat niet alleen. De conversie is ook nog eens gestegen van 35% naar 75%! Wat ons betreft resultaten waar je trots op mag zijn. Bedankt Charlotte, Albert en Frank voor de mooie woorden en de fijne samenwerking!

Krijg jij ook veel leads binnen, maar heb je de kennis of simpelweg de tijd niet om deze op te volgen? Wij ondersteunen je graag en helpen je met het transformeren van leads naar afspraken of deals! Kijk anders eens op onze website of neem snel, telefonisch contact met ons op!